creative make me crazy

budak2 yg lahir pd thn 80 n 90an mesti ingat mase skola rendah dulu:

- kat skola ade salesman jual buku cerita.
ari ni bg list, esok mintak duit
beli walaupun cerita buku tu dah tau.

- salesman susu (vitagen) pon camtu gak.

- kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je.
bile ade program
Nilam, sebok semua nak pinjam buku.

- RMT kat skola mkn x best, tp yg
berduit pon join RMT, x phm....

- pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.

- main lwn pemadam, syg nak guna utk padam.
padahal itu fungsi sbnr, utk padam!

- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.

- cikgu pakai pembaris kuning pjg.
Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.

- bulu ayam jd ramping krn sering
dijadikan rotan.

- time pendidikan seni, lukis sume boleh
tp bile time kaler sume hampeh.

-ade gak
buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...

- main game 2D.
super contra, super
mario, street fighter, sume pakai tape.

- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...
msg2 belagak kuat,dh pecah msg2 melalak..
haha...

- balik skola beli JoJo xpon Dendang..
Tora pon best gak.
Beli semata2 nak
mainan, coklat die x mkn pon.

- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu...
ade gak yg gn kasut siap bunyi2..

- Siri kartun; tomatoman,power rangers, ultraman,transformers,
ninja turtles, dragon ball,
Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.


jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x
smpt lyn bende2 ni.

kite akan sentiasa
berubah, cume asal-usul kite yg
permanent.


jgn tersengih atau trtawa,bnde ni mmg realiti
mcm2 asam garam yg kite dh lalui time kecik2 dlu..
msg2 nak rs cm nak pth blk time zmn knak2..
;)

Categories:

One Response so far.

  1. vintage tu Tora ngan Jojo